Hoppa till sidans innehåll

Föreningsbesök i Bureå

2017-04-19 13:55
Skribent: Johanna Stenberg, Norrland
  • Uppdaterad: 2017-04-19 14:25

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Det är måndag eftermiddag och snöblandat regn när jag kliver in i den välkomnande värmen i Bureå Badhus. Jag träffar Peter Olsson, ordförande och tränare i Bureå Simsällskap. Den här eftermiddagen är det två simmare som tagit plats i bassängen och simmar längd efter längd i den 16 meter långa bassängen. Simmarna och tränaren beslutar tillsammans, snabbt och vant, hur övningarna ska genomföras för att på bästa sätt nyttja bassängutrymmet som på grund av den korta banan innebär många möten och många vändningar.

Bureå är en mindre förening där de flesta aktiva är barn eller ungdomar. Många simmare slutar eller byter förening när de börjar gymnasiet eftersom något gymnasium inte finns på orten. Simhallen var stängd under cirka ett halvår för ett par år sedan, vilket också ledde till att många slutade. Sedan nyöppningen så har dock medlemsantalet varit stadigt igen och de också har en stadig återväxt, ofta med kö till nybörjargrupperna. Föreningen har även en grupp för vuxna. Gruppen startades som en förberedelse inför Vansbrosimmet, och sedan dess har intresset funnits kvar. Gruppen har också blivit ett sätt att få vuxna som inte har en bakgrund inom simidrott att få vattenvana och därmed också eventuellt kunna tänka sig bli ledare eller tränare i föreningen.

I Norrland generellt så är efterfrågan på utbildningar stor, och så även i Bureå. Vi pratade om vilka typer av utbildningar de är intresserade av och även om det finns någonting annat som föreningen skulle vilja ha stöd med. En av de övriga sakerna som kändes viktigt är utbyte med andra föreningar, för att få möjlighet att dela lärdomar med varandra.

Föreningen har en tävling kvar under våren och sedan ställer de in siktet på sensommarens inplanerade träningsläger till varmare breddgrader, något som känns väldigt lockande en kall och grå dag som denna.

Skribent: Johanna Stenberg
Epost: This is a mailto link

SOSanigif

 

 

Nationell Sponsor

arena_new_black_90web

Officiell Leverantör

Malmsten-logo_PMS_200w

Våra partners

 

 

Städa Sverige

Anmäl er förening här

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link