Hoppa till sidans innehåll

Erfarenhetsutbyte vid Tränarträff

23 FEB 2018 16:17
Skribent: Annika Edin, Mellannorrlands Simförbund
  • Skapad: 23 FEB 2018 16:17

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Mellannorrlands Simförbund arrangerade i helgen Tränarträff i Sundsvall för distriktets tränare. Av distriktets 20 föreningar var tränare från 12 föreningar anmälda. Alla tränare var välkomna oavsett vilken nivå man är ledare för. Så bland deltagarna fanns simlärare, simhoppstränare, parasimstränare, tränare för vuxenverksamhet, teknikskoleinstruktörer och elittränare. Den yngsta deltagaren var 15 år och den äldsta över 50. En härlig mix av olika kunskaper och erfarenheter.

Vi gick igenom Strategi 2025 och mål och visioner kopplat till den egna föreningens verksamhet. Svensk Simidrotts utvecklingsmodell diskuterades och hur vår verksamhet ser ut idag i vårt distrikt och hur vi vill att den ska se ut imorgon. Här har vi inte lika trångt i bassängerna som söder över, men vi har andra utmaningar som tex att många flyttar från de mindre orterna inför eller precis efter gymnasiet vad det gäller både aktiva och ledare.

 Dagen innehöll många gruppdiskussioner om bla samverkan mellan tränare och föreningar, framtidsvisioner och erfarenhetsutbyte om det som sker i det dagliga arbetet som tränare.

 Alla tränare var överens om att fysiska träffar är viktiga och att vi har mycket att lära av varandra!  

Skribent: Annika Edin
Epost: This is a mailto link

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link