Hoppa till sidans innehåll

Vansbro

05 SEP 2018 15:57
Skribent: Erika Meeker, Mellansvenska
  • Uppdaterad: 05 SEP 2018 16:46

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Vansbrosimningen är en av världens största simtävlingar, och lockar varje år, ungefär 16 000 deltagare. Sedan starten 1950 har den lilla kommunen Vansbro varit besöksmål för många under andra helgen i juli. 

De senaste åren har loppen blivit fler, och nu för tiden, kan en ägna sig åt att simma 10K, ta Vattenprovet öppet vatten, och trötta ut sig i en Swimrun bland mycket annat, under nästan en hel veckas tid. 

Det krävs en hel del funktionärer för att ro detta enorma engagemang i hamn, så närmare 1 200 från Vansbro AIK:s alla sektioner, samt andra lokala idrottsföreningar finns i och runt vattnet, under detta enorma arrangemang.

 I bassängen "Plasket" som ligger i målområdet, genomförs "Lilla Vansbrosimningen" som är 25 eller 50m för barn mellan 6 och 9 år. Från och med sommaren 2017 är det Vansbro AIK Simklubb som driver "Plasket" och gör så att Vansbros invånare kan simma och bada i en uppvärmd 25m-bassäng hela sommaren.

Vansbro AIK Simklubb har också börjat bygga upp en åretruntverksamhet som varit ganska slumrande under många år. Framförallt är det Karin och Tord, tränare och simlärare i föreningen som bidrar till att detta blir verkligehet. 

Under förra hösten och våren har de bedrivit träningsgrupp för ungdomar och vuxna, och har där rekryterat flera ledare, och de kommer nu att starta upp 3 simskolegrupper i september. Karin och Tord har gått SA, och under helgen som var gick fler ledare BAS-utbildningen tillsammans med ett gäng från Malungs Simsällskap.

 Vid besöket i Vansbro föregående helg, var det lite mer öde och tyst i målområdet, men minst lika vackert

 Västerdalävlen väntar på nya Vansbrosimmare, och framöver kommer det vara ännu fler som ställer upp i den gigantiska simtävlingen, som lärt sig simma, och simträna i Vansbro AIK Simklubb. 

Skribent: Erika Meeker
Epost: Adressen Gömd

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link