Hoppa till sidans innehåll

Simidrottskollo i Njurunda

2017-09-04 14:54
Skribent: Annika Edin, Mellannorrlands SF
  • Uppdaterad: 2017-09-04 14:54

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) fördelade ut ca 200 miljoner kr till landets kommuner för genomförande av gratis sommarlovsaktiviteter för barn 6-15 år sommaren 2017. Njurunda SS ansökte om bidrag från Sundsvalls kommun för att genomföra ett Simidrottskollo under sista sommarlovsveckan.

Simidrottskollot genomfördes med ca 30 barn i åldern 8-12 år. Vissa var aktiva i föreningen sedan tidigare, men långt ifrån alla. Tanken var att alla skulle kunna vara med då det var kostnadsfritt, enda kravet var att man var simkunnig.

Kollot pågick mån-fre kl. 09.00-16.00. Förmiddagarna var inomhus i Njurundahallen och eftermiddagarna bedrevs på badplatsen Dyket, ca 1,5 km från simhallen.

Målet med kollot var att barnen skulle få testa på så många olika simidrotter som möjligt och att ha en riktigt rolig och minnesrik sommarlovsvecka tillsammans. Dagarna fylldes med simning, vattenpolo, livräddning, simhopp, öppet vatten, teori, lekar, samarbetsövningar och annat skoj.

Då det enbart finns simning i Njurunda så kom simhoppstränare från Mellannorrlands Simhoppsklubb och höll i simhopp. För vattenpolo så kom det tränare från Hellas Vattenpolo i Stockholm som körde poolkampen med deltagarna. Att det var 19 grader i sjön hindrade inte deltagarna från att önska mer vattenpolo.

Kollot leddes av ungdomsledare från Njurunda SS. Även några av föreningens äldsta simmare var med som ledare och blev förebilder för de yngre deltagarna. Veckan före kollot genomgick de simmare som skulle vara ledare utbildningen Plattformen.

Njurunda SS ansvarige tränare Maria Öman sammanfattar veckan som intensiv och härlig.
-Att alla dessa barn får möjlighet att utöva aktiviteter i och vid vatten en hel vecka på sommarlovet är ju superbra, säger Maria. Både barnen och föräldrarna är mycket nöjda och vi hoppas kunna genomföra liknande kollo nästa år igen!

 

Skribent: Annika Edin
Epost: This is a mailto link

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link