Hoppa till sidans innehåll

Historiska utbildningsdagar

29 AUG 2018 15:04
Skribent: Johanna Stenberg, Norrland
  • Uppdaterad: 29 AUG 2018 15:09

Under rubriken Simidrottssverige runt lyfter de regionala utvecklingskonsulenterna aktuella händelser.

Mellannorrlands Simförbund och Norrlands Simförbund har gjort en gemensam satsning på utbildning och genomförde tillsammans Simlinjeinstruktör 2-8 år samt Simlinjeassistent gul och blå.

Under fyra dagar samlades deltagare från hela Norrland och Mellannorrland i Umeå för att utbilda sig och byta erfarenheter. Cirka 45 personer fanns på plats.

Lena Andersson Stenkvist var en mycket uppskattad kursledare på Simlinjeinstruktörsutbildningen som för första gången genomförts i Norrland. Deltagarna fick chansen att utbyta erfarenheter under 4 dagar. Vissa delar av utbildningen har plockats ut och genomförs hemma i föreningen. Deltagarna genomför under september månad två webbinarium för att slutföra utbildningen till Simlinjeassistent 2-8 år.

Under utbildningen fick deltagarna genomföra praktiken i 50-meters bassängen och i multibassängen. På bilden ovan lyssnar SI-deltagarna noggrannt på Lenas instruktioner under ett pass i 50:an. 

Simlinjeassistent gul och blå hade närmare 30 deltagare och kursledarna Niklas Boman, Annika Edin och Maria Forsgren ansvarade tillsammans för att guida deltagarna genom utbildningen. Med flera kursledare på plats så fanns det möjlighet för kursledarna att både stå på land och anteckna och finnas med i vattnet under de praktiska delarna.

Fr. vänster: Annika Edin, utvecklingskonsulent Mellannorrland samt kursledare SA; Johanna Stenberg, utvecklingskonsulent Norrland; Lena Andersson Stenkvist, kursledare SI 2-8 år, Maria Forsgren, kursledare SA, Niklas Boman, kursledare SA.

Både kursledare och deltagare är nöjda med dagarna i Umeå. Emil från Njurunda sammanfattar dagarna så här: 

"En lärorik upplevelse och ett bra samarbete mellan Norrland och Mellannorrland som gav ett annat perspektiv från flera föreningar.”

 

Skribent: Johanna Stenberg
Epost: This is a mailto link

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link