Hoppa till sidans innehåll

Simidrott för alla 2017


Som ett av 20 specialidrottsförbund har Svenska Simförbundet erhållit etableringsstöd från Riksidrottsförbundet för projektet "Simidrott för alla".

För att kunna ta del av våra fem simidrotter är det en förutsättning att vara simkunnig, en kunskap som många nyanlända saknar. Svenska Simförbundet har under de senaste åren uppmärksammat att det finns en stor efterfrågan och vilja hos våra föreningar att arbeta med integrationsfrågan. 

Tanken med projektet är att vi ska kunna göra olika insatser som underlättar för de föreningar, som vill göra en insats gällande integration lokalt. Vår förhoppning är att detta ska bidra till att antalet föreningar som arbetar med integrationsinsatser ökar och att fler nyanlända ska bli vattenvana/simkunniga. På så vis ska de även kunna ta del av gemenskapen det innebär att på ett säkert sätt kunna befinna sig runt vatten och på sikt hoppas vi även att deltagarna i satsningarna ska kunna ta del av våra fem simidrotter.

Under 2017 genomförs en kartläggning av det fina arbete som görs i föreningarna. Tanken är att sprida goda exempel både genom hemsidan och workshops. Målet är även att ta fram material på olika språk som kan underlätta för föreningarna.

Projektet pågår under 2017, med förlängning under 2018.

From 1 feb 2017 har Annika Edin anställts på 50% för att arbeta med projektet.

 

Uppdaterad: 10 NOV 2017 10:27 Skribent: Annika Edin
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 010 476 53 00
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link