Hoppa till sidans innehåll

§ 206 Föreningsbyte


Simidrottare, som önskar representera ny förening, ansluten till SSF, i simidrott, och som under det kalenderår anmälan görs är 12 år eller äldre, ska på blanketten ”Anmälan om föreningsbyte” göra anmälan om önskad representation. Representation för den nya föreningen får ske först 30 dagar, för vattenpolospelare 14 dagar, efter det att både blanketten inkommit och gällande registreringsavgift för föreningsbyte inbetalts till SSF.

I följande fall uttas ingen registreringsavgift och övergångsperioden börjar löpa från den dag blanketten ”Anmälan om föreningsbyte” inkommit till SSF:

a) simidrottare, som under det kalenderår anmälan görs är under 12 år. Övergångsperiod: 30 dagar.

b) simidrottare, som tidigare genom medlemskap i förening ansluten till SSF kunnat representera sådan förening i tävling i simidrott och som inte deltagit i någon tävling under den senaste 12-månadersperioden. Övergångsperiod: 7 dagar.

Under övergångsperioden representerar simidrottaren sin gamla förening i tävling m.m. Görs anmälan om föreningsbyte under löpande övergångsperiod börjar ny period att löpa först sedan den förra löpt ut.

Simidrottaren får under iakttagande av dessa regler ändra sin representation.

Simidrottare får vid ändrad representation delta i samtliga av SSF sanktionerade mästerskap om övriga villkor är uppfyllda. Dock får vattenpolospelare vid ändrad representation senare än tre månader före första finalmatchen i ett nationellt mästerskap inte delta i den nya föreningens representationslag i resterande sanktionerade matcher det spelåret.

Representation för utländsk förening inskränker inte rätten att representera svensk förening.

Uppdaterad: 29 MAR 2017 15:22 Skribent: Lars Modin
Epost: This is a mailto link

 

Nationell Sponsor

    arena_new_black_90web

Våra partners

Städa Sverige

Postadress:
Svenska Simförbundet
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0104765300
Fax: +4687246861
E-post: This is a mailto link