Hoppa till sidans innehåll

Sanktion av Öppet Vatten tävlingar


Gemensamma anmälningssidan för 2018 års sanktionerade öppet vatten tävlingar, ska vara klar så snart som möjligt. Arrangören sänder begäran om sanktion till Svenska Simförbundet, This is a mailto link  så snart sanktionsansökan är färdigifylld och undertecknad. Några av er har redan lämnat in en begäran om sanktion, vilken kommer att behandlas på sedvanligt sätt. Någon enstaka komplettering kan det komma en begäran om från oss. 
Simförbundet har ambitionen att så snart som möjligt publicera tävlingskalendern för Öppet vatten 2018, så vi ber er att prioritera insändandet av sanktionsansökningar.   

Simförbundet granskar ansökan och om inga invändningar/frågor uppstår så vidarebefordras den till respektive simdistriktsförbund som enligt § 221, Svenska Simförbundets tävlingsbestämmelser, ska behandla samt godkänna/avslå sanktionsansökan om det är en nationell tävling eller avge ett yttrande (tillstyrkan/avstyrkan) om det är en internationell tävling som sedan Simförbundet slutligen ska godkänna eller avslå.

Den gemensamma anmälningssidan, www.openwaterentry.se ger intresserade öppet vatten simmare möjlighet att planera sitt deltagande och anmäla till 2018 års Öppet vatten tävlingar. Den ska uppdateras så att den blir aktuell för 2018 års tävlande. För er som redan har en tävlingssida i Simförbundets gemensamma sida, kan redan nu gå in och uppdatera samt aktivera sidan så att den kan nås av intresserade OW-simmare. Ni som inte är registrerade för en tävlingssida, måste registrera er, innan ni får en handbok och kan börja arbeta med er egen sida. Avser ni att använda PayEx betalningstjänst så ska Simförbundet underteckna ett avtal med PayEx för att ni ska få tillgång till tjänsten. Uppgift på administratör för såväl tävlingssidan som för PayEx betalningstjänst, uppger ni i sanktionsformuläret som är bifogat. Hur förra årets tävlingssida såg ut kan ni till viss del se under länken https://ov-anmalan.svensksimidrott.se/#

 

Nedan finns blankett för sanktionsansökan, ”SSF:s regler kapitel 8, Simning i Öppet vatten”, ”Anvisningar för SSF:s sanktionerade tävlingar i simning i öppet vatten”, ”Arrangemangsmanual” samt förutsättningar för de arrangörer som Simförbundet beslutar får ingå i Open Water Trophy 2018.

 

Utvecklingsarbetet med den gemensamma tävlingssidan och den försäkring med Folksam som täcker in alla deltagare, även de som inte är medlemmar i Svenska simförbundet, (som Simförbundet bjöd alla arrangörer på förra året), behöver finansieras till viss del, bland annat för att vi ska kunna fortsätta utvecklingsarbetet med redovisning av resultat i databasen Octo Statistik samt vidare i den publika siten www.octoopen.se. Oavsett utveckling så är det också en icke obetydlig driftskostnad för gemensamma tävlingssidan. Våra gemensamma konferenser är också en viktig del i genomförandet och utvecklingen av Öppet vatten verksamheten, som hittills inte kostnadsmässigt belastat er arrangörer, därför införs nu en årlig sanktionsavgift, 1000 kr, vilken faktureras i samband med att sanktionen godkänns. När sanktion tilldelats så sänds en arrangörsmanual ut via e-post.

Rutinen med årliga Öppet vatten konferenser består och nästa konferens blir våren 2018.

Stort och smått som ni behöver avhandla gällande er egen tävling, kontaktar ni löpande verksamhetsutvecklare Hasse Nilsson om, This is a mailto link

 

 

.

Uppdaterad: 30 OKT 2017 09:13 Skribent: Michael Borlund

. 

 

Arena_ logga

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

 

 

Postadress:
Mellansvenska Simförbundet
Idrottens Hus, Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: 0104764835
E-post: This is a mailto link

Se all info